Header

Jag vill dela med mig av en erfarenhet där jag tog en risk, vågade chansa och utsatte mig för mina största rädslor. Det var när jag flyttade hemifrån.

Efter studenten hade jag sökt några utbildningar som jag tyckte lät intressanta, men hade inte någon plan att studera. När antagningsbeskedet kom hade jag kommit in på mitt andrahandsval: Biomedicinprogrammet - inriktning fysisk träning på högskolan i Halmstad. Jag började läsa lite om programmet och det visade sig att det lät som klippt och skuret för mig. Därefter tog jag beslutet, fixade boende och flyttade.

Jag var egentligen inte en person man kunde tro skulle flytta 90 mil hemifrån till en stad jag aldrig hade varit i. Jag hade problem med att vara själv, var väldigt mörkrädd och sov till exempel aldrig hemma om inte familjen var hemma. Rädslorna var många, MEN; Jag tänkte inte, jag bara flyttade. Å jag som kunde ha ångest över ketchup och senap, där gick jag och fattade beslut om min framtid på några timmar!?

Kanske hade jag förändrats, kanske var min dåvarande livssituation inte tillräckligt stimulerande, eller så var helt enkelt viljan att gå vidare i livet så pass stor att det förträngde mina rädslor. Vad det än var så är jag otroligt glad och stolt över att jag inte lät rädslorna vinna. Det hjälpte mig att hitta mig själv, lista ut vem jag vill vara som person och framförallt vad jag vill arbeta med i framtiden. Det lönade sig att chansa, ta risken och trotsa rädslorna.

Det jag vill förmedla med min berättelse är att det lönar sig att ta risker. Skulle det inte gå vägen går det alltid att ta lärdom från det och man behöver inte ångra att man inte gjorde det.

Finns det något som du vill göra men inte vågar?
- Gör det! 💪

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Instagram@sofiasoderberg